Werknemer 2019-01-31T10:35:49+01:00

Soms heb je gewoon even iemand nodig die naar je luistert en die jou advies geeft afgestemd op jouw behoeften.

Je bent een zorgmedewerker in hart en nieren. Iemand met hart voor de zaak en altijd bereid een stapje extra te lopen. De laatste tijd merk je alleen dat steeds een stapje bij zetten zijn keerzijde heeft.

Je hebt steeds minder plezier in je werk en je voelt je vaak opgejaagd. Dit zie je ook terug in je privéleven, waar je steeds vaker de opmerking krijgt dat je niet meer zo gezellig bent. Of misschien wel een kort lontje hebt als je uitgeput thuiskomt na een dagje hard werken. En dat doet zeer! Je probeert het voor iedereen goed te doen, maar toch blijkt dat dit niet genoeg te zijn. Dit frustreert je enorm in je weet niet goed meer wat je hiertegen zou kunnen doen. Als je ’s avonds in bed ligt na een lange en drukke werkdag kun je vaak de slaap niet vatten omdat je ligt te piekeren.

Toen jij jaren geleden voor de zorg koos deed je dat met een bepaald doel. Jij wilde namelijk graag goed doen voor een ander, zorgen en een belangrijke bijdrage leveren aan iemands leven. En zo voelde het ook voor lange tijd, maar alles lijkt nu ineens anders.

Alle veranderingen in de zorg brengen veel stress en werkdruk met zich mee en daar heb jij last van.
Regelmatig heb je last van je nek, schouders en rug, maar je negeert dit omdat je hoopt dat het vanzelf weer overgaat als je straks misschien vakantie hebt. En ook gebeurt het regelmatig dat jij een paracetamol slikt om toch je werk te kunnen doen terwijl je misschien beter even een pas op de plaats kunt doen om goed voor jezelf te zorgen. Om ervoor te zorgen dat je niet langdurig uitvalt en je mogelijk overspannen of burn-out raakt.

Want hoe moet dat als jij ook uitvalt? Het is nu al een groot probleem om vacatures opgevuld te krijgen en als er iemand uitvalt is er meestal geen vervanging. Dat betekent dat er keer op keer weer een beroep op jou en je collega’s moet worden gedaan. En ook al heb je soms het gevoel dat je het niet meer aan kunt, toch zul je nooit de cliënt laten zitten. Dat zit gewoonweg niet in je DNA.

Steeds vaker heb je het gevoel dat je niet voldoet en dat je niet datgene kunt doen wat het verschil maakt voor je cliënt. Die frustratie zorgt voor veel stress bij jou. Je bent even het overzicht kwijt en zou graag begeleiding willen van iemand die weet waar ze over praat en die spreekt uit ervaring. Iemand die je gewoon voor een tijdje bij de hand neemt en je vertelt wat je nu het beste kunt doen. En iemand die je waardevolle tips en tools kan geven om op een andere manier met deze druk om te gaan, tips die later ook nog te gebruiken zijn als het even wat minder gaat.

Energique kan jou helpen! Samen gaan we aan de slag om naar boven te halen waar jij stress van ervaart. Je leert wat je kunt doen om meer te ontspannen en krijgt praktische tools die makkelijk zijn toe te passen in je (werk)leven. Zodat je straks weer met meer plezier aan het werk bent, maar ook die leuke vrouw/moeder/vriendin kunt zijn die je graag wilt zijn.

Wij leren jou hoe je effectiever om kunnen gaan met stressvolle situaties en kunt voorkomen dat je definitief uitvalt.

In een preventief traject van 5 sessies (van 1,5 uur) ga je aan de slag om:

  • Inzicht te krijgen in het ontstaan van je stressklachten
  • Vaardigheden te leren om stresssituaties en stressklachten in een vroeg stadium te herkennen en voor te zijn
  • Te oefenen met vaardigheden die zorgen dat de balans in stand blijft, zoals: grenzen aangeven, verbinding zoeken, effectieve tijdsbesteding, etc.
  • Tools te leren waarmee je kunt voorkomen dat je voor langere tijd uitvalt met overspannenheid of burn-out.

Aan het einde van dit programma:

  • Heb jij inzicht gekregen in hoe jouw stressklachten ontstaan
  • Weet jij hoe jij het beste met stresssituaties kan omgaan
  • Heb jij weer voldoende energie en motivatie om aan de slag te kunnen
  • Heb jij een persoonlijke plan van aanpak ontwikkelt waar je altijd op terug kunt vallen als het even wat minder gaat.

Kosten

Jouw werkgever is erbij gebaat dat jij niet voor langere tijd uitvalt. Het is daarom verstandig om uit te zoeken of jouw organisatie dit traject voor je wil vergoeden. Mocht dat niet het geval zijn dan bestaat er nog de mogelijkheid dit te betalen uit je Individuele Keuze Budget of je Loopbaanbudget. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Contact

Wat zeggen anderen over mij?

Vivian:

“De rustige manier waarop Miranda iedere keer uit mijn chaos de hoofdlijnen weet te pakken, is goud waard. Ze geeft op een simpele en als vanzelfsprekende manier structuur aan dingen, waardoor ik weer focus heb en me veel meer kan ontspannen. “

Patricia:

“ Miranda houdt je een spiegel voor en maakt je er haarscherp van bewust hoe ik omging met stresssituaties. Ze liet me inzien dat ik aan de situatie zelf misschien niks kan veranderen, maar dat ik wel heel veel invloed heb op hoe ik daar mee omga, en dus ook invloed heb op hoe ik me voel. Ze was zo nu en dan confronterend, maar op een prettige manier. Ik had dat ook echt nodig en weet nu beter wat ik los mag laten.”

Danielle:

“Ik had al een tijdje last van stress en was compleet het overzicht kwijt. Dit uitte zich in mijn werk, soms wist ik niet waar ik het eerste mee moest beginnen. Ook had ik moeite om duidelijk mijn grenzen bij mijn collega’s aan te geven. Miranda heeft me laten zien welke patronen ik in zet bij stress en welke dus niet zo goed voor me werken. We zijn samen gaan kijken welke dingen ik er tegenover kan zetten om het allemaal weer wat leuker te maken en minder stressvol. Ik heb nu mijn eigen handleiding gecreëerd die ik kan inzetten als ik weer wat meer stress ervaar als ik zou willen. Ik heb hier nog dagelijks profijt van”.

Zullen we een keertje kennismaken om te kijken wat ik voor jouw organisatie kan betekenen?

Neem contact op