Werkgever 2019-01-31T10:22:17+01:00

Een gemiddelde burn-out duurt 242 dagen en kost jouw organisatie €118.000

Jij als leidinggevende bij een zorginstelling weet als geen ander dat de werkdruk hoog is, daar heb jij tenslotte zelf ook last van. Het vervullen van vacatures en ervoor zorgen dat je medewerkers gemotiveerd blijven en niet via de achterdeur verdwijnen, is momenteel je grootste zorg. En dat het ziekteverzuim naar beneden moet, dat is duidelijk. Toch ontbreekt het je aan tijd om hiervoor voldoende aandacht te hebben, terwijl je dat echt wel wilt. Jij weet ook wel dat wanneer je collega’s meer werkplezier ervaren ze veel efficiënter kunnen werken en duurzamer inzetbaar zullen zijn. Maar in de waan van de dag is het lastig om hier je prioriteit te houden en lijkt het door je vingers te glippen.

Stress op de werkvloer is een gedeelde verantwoordelijkheid van zowel de medewerker als de leidinggevende

Door deze verantwoordelijkheid in een vroeg stadium op te pakken, krijgt jij zicht op wat er speelt bij de mensen uit jouw team. De Energique Stressmeter is daarvoor een perfecte tool. Uit de Stressmeter blijkt op welke punten we binnen jouw bedrijf invloed kunnen uitoefenen op de mate van stress die je medewerkers ervaren. Daaraan zien we hoe we dit positief kunnen veranderen. Er zijn meestal veel meer aanknopingspunten dan je denkt, waar je invloed op uit kan oefenen. Door daar actief mee aan de slag te gaan zitten jouw medewerkers al snel weer beter in hun vel.

Wij onderscheiden ons van andere stresscoaches door de belangen van zowel de medewerker als die van de leidinggevende en het team voor de volle 100% te borgen in het traject. We gaan met zowel de medewerker als met de leidinggevende in gesprek om alle factoren die een rol spelen in het ontstaan van stressklachten volledig in kaart te brengen. Ieder traject is maatwerk: we zoomen in op de individuele behoeften van de medewerker, zodat we precies weten wat de medewerker nodig heeft om uitval te voorkomen. Daarnaast werken we met het team om elkaars stress te leren herkennen, elkaar te kunnen ontlasten en de werkdruk samen te kunnen dragen.

Onze diensten

Wil je meer weten over onze diensten of eens vrijblijvend kennismaken?

Neem contact op