De Stressmeter 2020-03-26T17:02:09+01:00

De Stressmeter

Verzuim lijkt soms een ongrijpbaar iets. Waar de ene medewerker na twee dagen griep weer fris en fruitig op het werk verschijnt, ligt de ander twee weken plat met een ogenschijnlijk simpele verkoudheid. Wat maakt nou dat de één een griepje veel beter kan opvangen dan de ander? En gaat het eigenlijk wel alleen om een griepje, of is er misschien meer aan de hand?

Als leidinggevende heb je soms het gevoel dat er meer speelt bij die ene medewerker, maar krijg je er samen de vinger niet achter wat dat dan precies is. Het frustreert je; als je niet goed weet wat er aan de hand is, kan je je medewerker ook niet goed ondersteunen.

De Stressmeter is een methode voor alle managers, leidinggevenden en ondernemers die antwoord willen op hun vragen over het hoe en waarom van verzuim. Die graag meer invloed zouden willen uitoefenen op het voorkomen van verzuim door stressklachten, en daarmee onnodig hoge kosten van langdurig verzuim willen besparen.

Met de Stressmeter doe ik samen met jou en je medewerkers een grondige check-up van de werksituatie binnen jouw bedrijf.

Hoe werkt de Stressmeter:

 • We starten het traject met een kennismakingsgesprek, waarin ik het stappenplan toelicht
 • Iedere medewerker ontvangt een uitnodiging om een digitale vragenlijst in te vullen
 • Ik analyseer de ingevulde vragenlijsten en maak een rapport van mijn bevindingen
 • Vanuit dit rapport volgt een advies over de te nemen vervolgstappen
 • Ik hecht veel waarde aan vertrouwen. Alle aan mij verstrekte informatie is vertrouwelijk en wordt nooit zonder toestemming doorgespeeld aan de leidinggevende
 • Er wordt te allen tijde toestemming gevraagd aan de medewerker om informatie bespreekbaar te maken met de leidinggevende
 • In dit traject is de Wet op privacy gewaarborgd.

Wil je verzuim door stress bespreekbaar maken binnen jouw bedrijf en ben je op zoek naar een constructieve oplossing? Vraag dan hier meer informatie aan over de Stressmeter.

Vraag informatie aan

Met de Stressmeter maken we stress bespreekbaar op jouw afdeling

Na dit traject weet jij op welke manier, en in welke mate stress in jouw bedrijf een rol speelt als oorzaak van verzuim.
Je hebt de behoeften van je medewerkers met betrekking tot stresssituaties goed in kaart, en weet wat je moet doen om te voorkomen dat jouw medewerkers verzuimen door stressklachten. Mijn advies is maatwerk voor jouw organisatie.

In mijn advies kunnen als vervolgstappen onder meer het Omgaan met Stress programma of het Burn-out programma zijn verwerkt. Ook is het mogelijk dat ik workshops op maat over stressklachten en verzuim voor jouw medewerkers verzorg.

De sleutel van de Stressmeter is dat verzuim bespreekbaar wordt. Uitval door stressklachten is geen individuele aangelegenheid: zowel de medewerker als de  werkgever hebben hier een rol in. Met de Stressmeter genereren we inzicht in het waarom van verzuim voor zowel de werknemer als de werkgever; dit geeft waardevolle aanknopingspunten om voortaan uitval door stress voor te zijn. Dat is prettiger voor de werknemer, maar natuurlijk ook gunstiger voor de werkgever, omdat de hoge kosten van verzuim daarmee worden voorkomen.

Investering

De investering voor de Stressmeter is afhankelijk van uw specifieke wensen en de grootte van uw organisatie.

Aan het einde van dit traject:

 • Heb jij inzicht in de rol die stress speelt in jouw bedrijf
 • Weet jij hoe (langdurig) verzuim veroorzaakt wordt binnen jouw bedrijf
 • Weet jij hoe je stressvolle situaties in je bedrijf zoveel mogelijk voor kan zijn
 • Heb je een maatwerk advies, gebaseerd op persoonlijke interviews met jou en je medewerkers, hoe je omgaan met stress en daarmee het voorkomen van verzuim een plek kunt geven binnen jouw organisatie
 • Weet jij als werkgever hoe je je medewerker kan ondersteunen bij het voorkomen van stress-klachten en burn-out, en als gevolg daarvan, (langdurig) verzuim

Wat zeggen anderen over mij?

Vivian:

“De rustige manier waarop Miranda iedere keer uit mijn chaos de hoofdlijnen weet te pakken, is goud waard. Ze geeft op een simpele en als vanzelfsprekende manier structuur aan dingen, waardoor ik weer focus heb en me veel meer kan ontspannen. “

Patricia:

“ Miranda houdt je een spiegel voor en maakt je er haarscherp van bewust hoe ik omging met stresssituaties. Ze liet me inzien dat ik aan de situatie zelf misschien niks kan veranderen, maar dat ik wel heel veel invloed heb op hoe ik daar mee omga, en dus ook invloed heb op hoe ik me voel. Ze was zo nu en dan confronterend, maar op een prettige manier. Ik had dat ook echt nodig en weet nu beter wat ik los mag laten.”

Danielle:

“Ik had al een tijdje last van stress en was compleet het overzicht kwijt. Dit uitte zich in mijn werk, soms wist ik niet waar ik het eerste mee moest beginnen. Ook had ik moeite om duidelijk mijn grenzen bij mijn collega’s aan te geven. Miranda heeft me laten zien welke patronen ik in zet bij stress en welke dus niet zo goed voor me werken. We zijn samen gaan kijken welke dingen ik er tegenover kan zetten om het allemaal weer wat leuker te maken en minder stressvol. Ik heb nu mijn eigen handleiding gecreëerd die ik kan inzetten als ik weer wat meer stress ervaar als ik zou willen. Ik heb hier nog dagelijks profijt van”.

Vragen? Ik sta altijd open voor een gesprek. Laten we samen een bakje koffie gaan drinken.

Neem contact op