Stress ga je samen te lijf 2020-03-26T17:03:04+01:00

Stress ga je samen te lijf

Vind jij het lastig om stress en verzuim met je medewerkers bespreekbaar te maken?

Zou je het geweldig vinden wanneer je medewerkers in staat zijn elkaar te ondersteunen wanneer er sprake is van stress in de werksituatie? Wanneer ze vanuit onderlinge verbinding contact met elkaar durven maken en elkaar kunnen ondersteunen om stress het hoofd te bieden?

Kortom, ben je op zoek naar een toegankelijke manier om met stress en (langdurig) verzuim aan de slag te gaan met jouw team?

Met de workshop “Stress ga je samen te lijf” gaan jouw medewerkers samen aan de slag met stress- en verzuimsituaties op de werkvloer.

In de workshop “Stress ga je samen te lijf” gaan we als volgt aan de slag:

  • De deelnemers krijgen verdiepende informatie over het ontstaan van stress en wat je er aan kan doen
  • De deelnemers leren hun eigen stresspatronen te herkennen en hier effectievere gewoonten tegenover te zetten
  • De deelnemers gaan in groepjes aan de slag met inspirerende opdrachten
  • De deelnemers leren hun eigen tools te bedenken die ze in kunnen zetten om stress te lijf te gaan, de balans te bewaren en op tijd te signaleren wanneer het fout dreigt te gaan
  • Door van elkaar te horen welke patronen er spelen bij stress ontstaat er meer herkenning en begrip

Tijdens de workshop maken we gebruik van verschillende methodes, zo ontstaat er ruimte voor verbinding en openheid en zijn de deelnemers in staat om voortaan samen stress in hun team in een vroeg stadium te herkennen. Met elkaar kunnen zij stress in de werksituatie bestrijden en preventief ingrijpen als zij bij elkaar herkennen dat de stress de ander boven het hoofd groeit.

De sleutel van deze workshop is dat de medewerkers met elkaar en van elkaar leren hoe ze stress in hun eigen werksituatie kunnen herkennen, hoe ze preventief de juiste tools en vaardigheden kunnen inzetten om de stress hanteerbaar te houden en hoe ze uitval door stressklachten kunnen voorkomen.

Wil jij ook samen met jouw medewerkers aan de slag met stress en verzuim?

Zoek je een laagdrempelige introductie over stress, waarbij je medewerkers zelf actief aan de slag kunnen om hun eigen stress aan te pakken? Dan is deze workshop geknipt voor jou en je team.

Aan het einde van deze workshop:

  • Hebben medewerkers inzicht in het ontstaan van stress in jullie bedrijf
  • Weten je medewerkers hoe ze stressvolle situaties in hun team zoveel mogelijk voor kunnen zijn
  • Durven je medewerkers stress en mogelijke oorzaken daarvan in de werksituatie eerder met elkaar bespreekbaar te maken
  • Voelen je medewerkers meer verbinding met elkaar en weten ze hoe ze anderen kunnen helpen in het geval van overbelasting
  • Weten je medewerkers welke tools ze in kunnen zetten om de balans weer te herstellen

Gun jij dit je medewerkers ook? Meld je dan hier aan voor de workshop Stress ga je samen te lijf.

Inschrijven

Wat zeggen anderen over mij?

Vivian:

“De rustige manier waarop Miranda iedere keer uit mijn chaos de hoofdlijnen weet te pakken, is goud waard. Ze geeft op een simpele en als vanzelfsprekende manier structuur aan dingen, waardoor ik weer focus heb en me veel meer kan ontspannen. “

Patricia:

“ Miranda houdt je een spiegel voor en maakt je er haarscherp van bewust hoe ik omging met stresssituaties. Ze liet me inzien dat ik aan de situatie zelf misschien niks kan veranderen, maar dat ik wel heel veel invloed heb op hoe ik daar mee omga, en dus ook invloed heb op hoe ik me voel. Ze was zo nu en dan confronterend, maar op een prettige manier. Ik had dat ook echt nodig en weet nu beter wat ik los mag laten.”

Danielle:

“Ik had al een tijdje last van stress en was compleet het overzicht kwijt. Dit uitte zich in mijn werk, soms wist ik niet waar ik het eerste mee moest beginnen. Ook had ik moeite om duidelijk mijn grenzen bij mijn collega’s aan te geven. Miranda heeft me laten zien welke patronen ik in zet bij stress en welke dus niet zo goed voor me werken. We zijn samen gaan kijken welke dingen ik er tegenover kan zetten om het allemaal weer wat leuker te maken en minder stressvol. Ik heb nu mijn eigen handleiding gecreëerd die ik kan inzetten als ik weer wat meer stress ervaar als ik zou willen. Ik heb hier nog dagelijks profijt van”.

Zullen we een keertje kennismaken om te kijken wat ik voor jouw organisatie kan betekenen?

Neem contact op