Programma je stress te lijf 2020-03-26T17:02:57+01:00

Preventief programma ‘Je stress te lijf’

Een gezond bedrijf staat of valt bij de vitaliteit van de medewerkers. Jij hebt er als leidinggevende dan ook alles voor over om er voor te zorgen dat je medewerkers lekker in hun vel zitten, gemotiveerd zijn, en jou en hun collega’s weten te vinden als het even niet zo lekker loopt.

In ieder bedrijf doen zich echter wel eens situaties voor die spanning met zich meebrengen: reorganisaties, ziekte van een collega, mogelijk zelfs een onveilige sfeer tussen de medewerkers. Of ogenschijnlijk simpeler dingen, zoals een verouderde werkplek, het niet kunnen omgaan met een nieuw computerprogramma, of een project wat tegenzit.

Voor de ene medewerker is het makkelijker om daarmee om te gaan dan voor de ander. Of medewerkers last hebben van een situatie, hangt af van meerdere factoren: misschien is er wat aan de hand in de thuissituatie, staat de medewerker de laatste tijd niet zo stevig in haar schoenen, is er sprake van een hoge werkdruk?

Soms is de draaglast daarbij groter dan de draagkracht, en ontstaan er stressklachten.

Als stresscounselor leer ik medewerkers hoe zij effectiever om kunnen gaan met stressvolle situaties en kunnen voorkomen dat zij definitief uitvallen.

In een preventief traject van 5 sessies (van 1,5 uur) ga ik met de medewerker aan de slag om:

 • Inzicht te krijgen in het ontstaan van stressklachten
 • Vaardigheden aan te leren om stresssituaties en stressklachten in een vroeg stadium te herkennen en voor te zijn
 • Oefenen met vaardigheden die zorgen dat de balans in stand blijft, zoals: grenzen aangeven, verbinding zoeken, effectieve tijdsbesteding, etc.
 • Tools te gebruiken waarmee de medewerker kan voorkomen dat zij uitvalt.

In dit traject krijgt de medewerker de coaching die zij nodig heeft om te voorkomen dat zij uitvalt. Dit heeft een aantal grote voordelen:

 • De medewerker is in staat om te herkennen welke situaties bij haar stress oproepen
 • De medewerker weet hoe zij met deze situaties om kan gaan om te voorkomen dat zij (ernstige) stressklachten krijgt
 • De kans dat de medewerker uitvalt is na het volgen van dit traject aanzienlijk kleiner: daarmee worden de kosten van een ziekteverzuimperiode voorkomen.

De sleutel van dit traject is dat de medewerker inzicht krijgt in hoe stressklachten ontstaan, en dat zij zich bewust is van wat zij kan doen om te voorkomen dat zij door deze situaties stressklachten krijgt. Deze bewustwording zorgt ervoor dat de medewerker effectief leert omgaan met stress. Daarmee is de kans op uitval door een burn-out in de toekomst kleiner.

Aan het einde van dit programma:

 • Heeft jouw medewerker inzicht gekregen in hoe stressklachten ontstaan
 • Weet jouw medewerker hoe zij het beste met stresssituaties kan omgaan
 • Heeft je medewerker weer voldoende energie en motivatie om aan de slag te kunnen
 • Weet jij als werkgever hoe je je medewerker kan ondersteunen bij het voorkomen van stress-klachten en burn-out

Gun jij dit je medewerker ook? Schrijf haar dan hier in voor het programma Je stress te lijf.

Inschrijven

Wat zeggen anderen over mij?

Vivian:

“De rustige manier waarop Miranda iedere keer uit mijn chaos de hoofdlijnen weet te pakken, is goud waard. Ze geeft op een simpele en als vanzelfsprekende manier structuur aan dingen, waardoor ik weer focus heb en me veel meer kan ontspannen. “

Patricia:

“ Miranda houdt je een spiegel voor en maakt je er haarscherp van bewust hoe ik omging met stresssituaties. Ze liet me inzien dat ik aan de situatie zelf misschien niks kan veranderen, maar dat ik wel heel veel invloed heb op hoe ik daar mee omga, en dus ook invloed heb op hoe ik me voel. Ze was zo nu en dan confronterend, maar op een prettige manier. Ik had dat ook echt nodig en weet nu beter wat ik los mag laten.”

Danielle:

“Ik had al een tijdje last van stress en was compleet het overzicht kwijt. Dit uitte zich in mijn werk, soms wist ik niet waar ik het eerste mee moest beginnen. Ook had ik moeite om duidelijk mijn grenzen bij mijn collega’s aan te geven. Miranda heeft me laten zien welke patronen ik in zet bij stress en welke dus niet zo goed voor me werken. We zijn samen gaan kijken welke dingen ik er tegenover kan zetten om het allemaal weer wat leuker te maken en minder stressvol. Ik heb nu mijn eigen handleiding gecreëerd die ik kan inzetten als ik weer wat meer stress ervaar als ik zou willen. Ik heb hier nog dagelijks profijt van”.

Zullen we een keertje kennismaken om te kijken wat ik voor jouw organisatie kan betekenen?

Neem contact op