Burn-out traject 2020-03-26T17:01:38+01:00

Wat te doen aan een burn-out

Een gezond bedrijf staat of valt bij de vitaliteit van de medewerkers. Jij hebt er als leidinggevende van een zorgbedrijf dan ook alles voor over om er voor te zorgen dat je medewerkers lekker in hun vel zitten, gemotiveerd zijn en jou en hun collega’s weten te vinden als het even niet zo lekker loopt.

Nu is een van je medewerkers echter burn-out. Wat jij het liefste zou willen is dat ze zo snel mogelijk weer goed in haar vel zit en weer genoeg energie heeft om de dingen te doen die ze leuk vindt. Dat gun je haar zeer; ze is een van je meest gewaardeerde krachten.

Natuurlijk denk je ook aan de bedrijfsvoering: je vindt het belangrijk dat je medewerker zo snel mogelijk weer kan meedraaien, en dat ze voortaan weet hoe ze goed haar grenzen kan bewaken en weet hoe ze het beste met situaties van stress kan omgaan. Dat is goed voor haar, maar ook voor jouw bedrijf. Maar voor een gezonde bedrijfsvoering is het ook gewoon belangrijk als jouw medewerker zo snel mogelijk weer aan de slag kan, zonder opnieuw uit te vallen.

Als stresscounselor leer ik medewerkers die zijn uitgevallen met een burn-out, hoe zij effectiever om kunnen gaan met stressvolle situaties.

In een intensief traject van 4 maanden gaan we aan de slag om:

 • Het energieniveau weer te verhogen
 • Inzicht te krijgen in het ontstaan van de burn-out
 • Oefenen met vaardigheden die zorgen dat de balans weer terugkeert, zoals: grenzen aangeven, verbinding zoeken, effectieve tijdsbesteding, etc.
 • Tools te gebruiken waarmee de medewerker kan voorkomen dat zij niet weer uit hoeft te vallen

In dit traject krijgt de medewerker de begeleiding die zij nodig heeft om te herstellen.

Dit heeft een aantal voordelen:

 • De medewerker voelt zich snel energieker, fitter en staat sterker in haar schoenen
 • De medewerker zal sneller in staat zijn weer aan het werk te gaan
 • De kosten die het ziekteverzuim met zich meebrengt voor de werkgever blijven hierdoor beperkt
 • De kans dat de medewerker opnieuw uitvalt is aanzienlijk kleiner dan bij andere programma’s

De sleutel van dit burn-out traject is dat de medewerker inzicht krijgt in hoe de burn-out is ontstaan, en zich bewust is van patronen die de medewerker inzet om met stress om te gaan. Deze bewustwording zorgt ervoor dat de medewerker effectief leert omgaan met stress. Daarmee is de kans op uitval in de toekomst kleiner.

Aan het einde van dit traject:

 • Heeft jouw medewerker inzicht gekregen in hoe de burn-out is ontstaan
 • Weet jouw medewerker hoe zij het beste met stresssituaties kan omgaan
 • Heeft je medewerker weer voldoende energie en motivatie om aan de slag te kunnen
 • Weet jij als werkgever hoe je je medewerker kan ondersteunen bij het voorkomen van uitval door burn-out

Gun jij dit je medewerker ook? Schrijf haar dan hier in voor het burn-out traject.

Inschrijven

Wat zeggen anderen over mij?

Vivian:

“De rustige manier waarop Miranda iedere keer uit mijn chaos de hoofdlijnen weet te pakken, is goud waard. Ze geeft op een simpele en als vanzelfsprekende manier structuur aan dingen, waardoor ik weer focus heb en me veel meer kan ontspannen. “

Patricia:

“ Miranda houdt je een spiegel voor en maakt je er haarscherp van bewust hoe ik omging met stresssituaties. Ze liet me inzien dat ik aan de situatie zelf misschien niks kan veranderen, maar dat ik wel heel veel invloed heb op hoe ik daar mee omga, en dus ook invloed heb op hoe ik me voel. Ze was zo nu en dan confronterend, maar op een prettige manier. Ik had dat ook echt nodig en weet nu beter wat ik los mag laten.”

Danielle:

“Ik had al een tijdje last van stress en was compleet het overzicht kwijt. Dit uitte zich in mijn werk, soms wist ik niet waar ik het eerste mee moest beginnen. Ook had ik moeite om duidelijk mijn grenzen bij mijn collega’s aan te geven. Miranda heeft me laten zien welke patronen ik in zet bij stress en welke dus niet zo goed voor me werken. We zijn samen gaan kijken welke dingen ik er tegenover kan zetten om het allemaal weer wat leuker te maken en minder stressvol. Ik heb nu mijn eigen handleiding gecreëerd die ik kan inzetten als ik weer wat meer stress ervaar als ik zou willen. Ik heb hier nog dagelijks profijt van”.

Zullen we een keertje kennismaken om te kijken wat ik voor jouw organisatie kan betekenen?

Neem contact op