Altijd maar op zoek, maar naar wat eigenlijk?

Jaren geleden had ik continu een onrustig gevoel over me. Ik was steeds op zoek om van dat gevoel af te komen, maar dat lukte me maar niet. Ik was continu op zoek naar, ja naar wat eigenlijk?
Nu begrijp ik pas waar ik naar op zoek was, eigenlijk gewoon naar mezelf. Naar dat punt dat je accepteert dat je leven is zoals het is en dat dat helemaal oké is, dat ik helemaal oké ben. Alles wat ik nodig heb is er al en ik kan je vertellen dat me dat een heel ontspannen gevoel geeft. Ik kijk nu steeds meer om me heen en zie wat er al in mijn leven is en dat is best veel.
Toch steekt de onrust best nog eens de kop op hoor, ben tenslotte ook maar mens. Maar op het moment dat ik ermee in gevecht raak merk ik dat ik gestrest raak en dat er een aantal patronen beginnen te werken. Ik ben dan steeds op zoek naar het antwoord, een oplossing voor mijn probleem en dat geeft veel frustratie en stress.
Pas op het moment dat ik besef dat ik het beter kan laten gaan en dat het antwoord of de oplossing vanzelf wel komt, gebeurt dat dus ook. En ik kan je vertellen dat is heerlijk en kost geen enkele moeite.
Is dit herkenbaar voor je? Dan kan ik je eigenlijk maar één tip geven. Zoek de rust en ontspanning in jezelf en niet in dingen buiten jezelf, daar ligt het namelijk niet. Op die manier zul je merken dat je veel meer tevreden kijkt naar datgene wat er nu is.
Een mooie oefening hiervoor is om eens stil te gaan staan, diep in te ademen en de ademhaling even door je hele lijf te voelen. Niet over nadenken, alleen maar voelen. Merk je dat je gedachten alle kanten opschiet, geen probleem want oefening baart kunst, kom gewoon weer terug naar de ademhaling. Even vijf keer doen en je voelt je een nieuw mens.
Probeer het eens en laat me weten hoe het met je gaat. Ik kom graag met je in contact om te horen wat er in jouw leven speelt en waar je mee worstelt, wellicht kan ik iets voor je betekenen.
Energique groet,
Miranda

By | 2019-04-14T16:54:32+01:00 april 14th, 2019|Geen categorie|0 Comments

About the Author: